Wie ben ik?

Tja heb je even? Gediplomeerd coach, Coevordenaar, werkende moeder, vriendin, adviseur, coördinator, Nessa, voorzitter, ex-borstkankerpatient en bovenal coach. Maar ook rustig, professioneel, eerlijk, down to Earth en creatief.

Met bijna 20 jaar ervaring als ex-kankerpatient en met een geaccrediteer-de coach opleiding, heb ik als coach de unieke combinatie van ervaring en kennis die ik tijdens het coachen inzet. Daarmee hoop ik een waardevolle en blijvende verandering in het leven van mijn coaches te creëren.

"Na het behalen van mijn geaccrediteerde NOBCO coachdiploma in 2020, besloot ik mijn coach en persoonlijke ervaringen met elkaar te combineren."

19 jaar en borstkanker

‘Mijn wereld kwam stil te staan toen ik pas 19 jaar was. Ik zat net twee weken op kamers toen ik in 2002 een knobbeltje in mijn borst voelde. Het bleek een kwaadaardige, agressieve tumor te zijn. Ik had borstkanker. Na diverse operaties, werd ik nog behandeld met chemotherapie. Het was een zware tijd voor mij. Maar ook een periode waarin ik zoveel mogelijk normale dingen wilde blijven doen en doorging met mijn HBO opleiding. Dat gaf me afleiding en energie.

In die periode had ik behoefte aan lotgenotencontact met iemand van mijn eigen leeftijd en aan leeftijdsspecifieke informatie. Tijdens mijn zoektocht hiernaar bleek het lastig te zijn om informatie te vinden die op een manier geschreven was, die ook mij als 19-jarige aansprak. Ook het vinden van leeftijdslotgenoten bleek erg lastig.

Dat kon beter dacht ik en ik heb daarom in 2009 Stichting Jong Borstkanker opgericht. Ik heb een informatieboekje voor jonge vrouwen geschreven, lotgenotencontact opgezet en bijeenkomsten georganiseerd, een lespakket ontwikkeld voor middelbare scholen en nog veel meer. Ik het gevoel had dat ik wat kon betekenen voor andere jonge vrouwen met borstkanker!

En dat gevoel had ik in 2020 weer! Inmiddels gaat het heel goed met me. Ik woon samen met mijn partner en we hebben 3 prachtige kinderen. Deze stichting is nog steeds actief en op de achtergrond zet ik mij daarvoor in. In mijn functie als coördinator en adviseur binnen de gemeente waar ik werk, coach ik al enkele jaren studenten en collega’s. Ook heb ik ervaring met het begeleiden van collega’s met loopbaan vragen en ben ik Discover gecertificeerd. Na het behalen van mijn geaccrediteerde NOBCO coachdiploma in 2020, besloot ik mijn coach en persoonlijke ervaringen met elkaar te combineren. Ik hoop op deze manier nog meer steun te kunnen bieden aan jonge vrouwen met borstkanker en hun naasten.’

Mijn achtergrond als professional

Eigenlijk heb ik al veel verschillende dingen gedaan tijdens mijn loopbaan, van intercedent, tot schuldhulpverlener, WMO adviseur tot coach. Maar 1 ding stond daarbij altijd centraal: andere mensen een stapje verder helpen. Verder helpen in hun loopbaan, met hun financiële situatie of omtrent hun gezondheid. Dat is iets dat mij persoonlijk veel voldoening geeft.

Ik vindt het belangrijk mensen om mij heen te hebben en fijn als ik een waardevolle betekenis kan hebben in hun leven.

Wat ik naast het bewegen van individuele mensen nog meer doe is het begeleiden van groepen. Dit doe ik zeer regelmatig bij mijn gemeentelijke werkgever en sinds tijdje ook vanuit mijn eigen bedrijf, Combinatio. Op dit moment begeleidt ik de groepen voornamelijk online. De groepsgrootte is online onbeperkt. Denk daarbij aan webinars, inwoners-, teamontwikkeling-, brainstorm- of bijvoorbeeld kennismakingsbijeenkomsten.
Wat me hierin aanspreekt is de hele groep betrekken bij het onderwerp. Ik streef er naar een interactieve bijeenkomst neer te zetten die energie genereert en waarbij deelnemers zich verbonden voelen met de inhoud en het resultaat. Als dat slaagt, geeft mij dat een enorme boost!